Blog

Wij schrijven regelmatig artikelen met informatie die je misschien nog verder helpt.

Gebruik contactspray!

Gebruik contactspray!

Oh, wat gaat het jullie toch goed allemaal! Tenminste als we jullie horen tijdens een praatje bij de koffiemachine, in de wandelgangen of waar dan ook. Blije gezichten…. het kan niet op!

Lees meer
Hoezo druk?

Hoezo druk?

Hoezo druk? Het is inmiddels al een aantal jaar een vast gegeven: hoveniers hebben het druk. Orderportefeuilles zijn tot ver in de toekomst gevuld, goed opgeleide vakmensen zijn niet of nauwelijks te krijgen en er is een algemeen toenemende schaarste in materialen die ook nog eens fors duurder worden. Ga d’r maar aan staan! De vraag is hoe je als professional om gaat met deze ontwikkelingen.

Lees meer
Fris en Fruitig

Fris en Fruitig

Fris en Fruitig. We zetten onze schouders dit nieuwe seizoen niet alleen onder de beschikbaarheid van nieuwe planten. Wij zetten onze schouders ook onder de uitvoering van nieuwe plannen.

Lees meer
Kanttekening

Kanttekening

Naast een schetstekening volgt na de nodige aanpassingen het uiteindelijke definitieve ontwerp of tekening. Van deze definitieve tekening wordt dan feitelijk niet meer afgeweken.

Lees meer
Bomen over rozen

Bomen over rozen

Bomen over rozen. Mijn passie voor tuinrozen komt voort uit mijn vorige baan en zeker ook door mijn ouders… ik ben zo ongeveer geboren tussen de rozen…

Lees meer
Geen grip op onbegrip

Geen grip op onbegrip

Helaas heeft de mens weinig geduld en kom ik 2 jaar nadat de titel van deze blog in mij op kwam weer terug op het feit dat wij met grote regelmaat stuiten op onbegrip.

Lees meer
Druk!

Druk!

Druk! Wat een titel en wat een woord, ‘druk’. Met verschillende meningen over wat ‘druk’ is, weten we denk ik allemaal wat er bedoeld wordt met ‘druk’ in deze tijd.

Lees meer
Hieperdepiep: weer oog voor de iep

Hieperdepiep: weer oog voor de iep

Hieperdepiep: weer oog voor de iep! Je kunt boekwerken vol schrijven over het iepengeslacht ofwel Ulmus, de evolutie, de lange cultuurgeschiedenis en de vele hybrides en cultivars. Waar het in deze blog vooral om gaat is de gebruikswaarde voor onze tuinen.

Lees meer
Voorjaarsperikelen

Voorjaarsperikelen

Voorjaarsperikelen. Ongelofelijk hoe de natuur ons kan laten verbazen, zo was het de ene week volop winter met sneeuw en ijs, de week erna zitten we qua temperatuur midden in het voorjaar.

Lees meer
Een goed begin…

Een goed begin…

Een goed begin is het halve werk. Aldus het eeuwenoude spreekwoord. Zeker dit nieuwe jaar kunnen we dit spreekwoord aan vele momenten, gebeurtenissen en verwachtingen koppelen. Het afgelopen jaar was zakelijk gezien in onze branche een succesvol jaar maar hoe zal zich dat verder ontwikkelen in 2021?

Lees meer
Coronastress? Groen helpt!

Coronastress? Groen helpt!

Coronastress? Groen helpt! In deze periode waarin mensen door alle perikelen rondom Corona steeds meer stress ervaren kunnen wij in onze branche bijdragen aan een positievere mentale gesteldheid.

Lees meer