Blog

Wij schrijven regelmatig artikelen met informatie die je misschien nog verder helpt.

Hoe belangrijk is behoud van biodiversiteit?

Hoe belangrijk is behoud van biodiversiteit? Heeft u ook onlangs in het nieuws gelezen of gehoord dat de biodiversiteit in Europa maar ook op de hele wereld afneemt? Voelen wij ons nog verbonden met de natuur of heeft de verstedelijking in Nederland ons laten afdrijven naar een omgeving met weinig inspirerend groen waar minder dieren goed kunnen vertoeven?

Lees meer

Wil jij ook resultaatverbetering? 7 tips om te starten

Wil jij ook resultaatverbetering? 7 tips om te starten. De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is dan:
Waar zie ik de mogelijkheid tot resultaatverbetering in mijn organisatie?
Dat klinkt erg voor de hand liggend, maar blijkt niet zo makkelijk voor velen. Want als je niet weet waar je moet beginnen doe je niets en gebeurt er niets. Andere redenen zijn….
Wat je ook doet, heel veel succes, extra tijd, omzet en overzicht gewenst!

Lees meer

Doen we het wel goed met wortelgoed?

Doen we het wel goed met wortelgoed? U maakt in het najaar een offerte voor een klant met daarin wortelgoed. Echter de tuin wordt pas in het voorjaar gerealiseerd en dan is er geen wortelgoed meer leverbaar. Wie draait er op voor de extra kosten?

Lees meer

Half werk is geen goed begin…..

Half werk is geen goed begin….. Een goed begin is het halve werk. Zo luidt het eeuwenoude spreekwoord. Maar… half werk is geen goed begin. Toch is het mij opgevallen dat er (te) vaak begonnen wordt met half werk…

Lees meer

Greenlink, er was eens…

Nog niet zo heel lang geleden was er een tuinkabouter. Op een mooie zonnige dag besloot hij de bloemetjes buiten te gaan zetten en reed met zijn kabouterbusje wat rond. Hij kwam op de grens van Boskoop en Hazerswoude en plots zag hij een hof waar het zo mooi was dat hij besloot er een kijkje te gaan nemen.

Lees meer

Wijzigingen van plantennamen

Wijzigingen van plantennamen. De wetenschappelijke benaming van planten is voor velen een rimboe. Dus wanneer vertrouwde plantennamen ook nog eens gewijzigd worden, is de verwarring des te groter.
Maar naamsveranderingen zijn er al eeuwenlang. We zullen er gewoon maar aan moeten wennen.

Lees meer

Nieuw: planten uit de 3-D printer

Nieuw: planten uit de 3-D printer… Er wordt verwacht dat planten ten alle tijden leverbaar zijn en nog visueel ook! We kunnen veel sturen in de groei van planten maar iets ter plaatse uit onze mouw schudden is nog steeds niet mogelijk.

Lees meer

De seizoenen op hun kop!

De seizoenen op hun kop! Tegenwoordig wordt er in de zomermaanden nog volop aangeplant; eigenlijk een heel ‘onnatuurlijk’ tijdstip. Maar wat is het ideale tijdstip om te planten?

Lees meer

Groene tuinen maken het verschil!

Groene tuinen maken het verschil! Het is volop lente! De natuur is inmiddels flink uitgelopen en we krijgen nieuwe energie. De laatste weken zijn de zonuren beperkt en toch doet al het groen ons goed. Kleurrijk en divers groen draag bij aan een beter welbevinden van mensen.

Lees meer

Gezonde (ont)spanning

Gezonde (ont)spanning. Krijg jij het ook wel eens warm van binnen als je in deze voorjaarsperiode buiten bent? Je kent dat wel… Rokjesdag, mooie mensen op een fiets of rennend langs de weg, of toch de dartelende lammetjes in de wei… Het voorjaar is weer begonnen!

Lees meer

Nucleairdambar!?

Nucleairdambar!? De rode draad die bij ons het laatste half jaar speelt op de groothandel zijn de soms bizarre plantennamen en of hun vervolgvragen

Lees meer

Wat is nat?

Wat is nat? Nederland is een waterland. Diverse overheden en besturen zijn dagelijks bezig met watermanagement. Deltawerken, rivierdijken, meren

Lees meer

Ik doe het al jaren zo….

Ik doe het al jaren zo, en dat gaat prima! Dit is een veel gehoorde opmerking als het gaat over veranderingen. Natuurlijk heb je dan gelijk. Als een bepaalde werkwijze goed gaat, denk je niet na over hoe het anders, beter en efficiënter kan. Toch wil ik graag iets aan...

Lees meer

Hovenier: Mooi vak! Veel uren, weinig salaris……?

Hovenier: Mooi vak! Veel uren, weinig salaris……? “Je moet het vak wel heel leuk vinden anders moet je er niet aan beginnen”. Herken je dit? Ik hoor dit nog wel eens. Beroep hovenier is geen vetpot. Misschien niet, maar plezier in je werk is zeker zo belangrijk. Toch wil ik daar even op in gaan.

Lees meer

Appels en peren communiceren !

Appels en peren communiceren ! Het zal je verdorie maar gebeuren en neem van mij aan dat het vaker gebeurt dan je zou denken! Je gaat op afspraak bij een particulier om een nog nieuw aan te leggen tuin te bespreken. Je meet de tuin in, bespreekt de wensen en...

Lees meer