Zo maar een willekeurige vraag… Weten jullie wat Jan Bos, Delfts Blauw, the Mount Everest , Apeldoorn en Groenland met elkaar gemeen hebben? Ja, daar kan je natuurlijk van alles over verzinnen!

Heeft Jan een bord via een omweg naar Groenland gebracht of… of… stop maar! Het antwoord is als levend groen liefhebber hier niet al te moeilijk. Het zijn de namen van verschillende soorten cultivars van bloembollen. En daar zou ik het even kort met jullie over willen hebben, zo aan het begin van weer een mooie periode in de natuur.

Kijk je naar buiten, dan zie de bladeren al weer iets verkleuren in allerlei tinten. De natuur maakt zich al een beetje op voor de naderende koudere periode. In de grote verscheidenheid in het plantenrijk vormen de bloembollen een aparte groep.niet zo maar een bol .greenlink

Deze groep, die nu al weer een aantal maanden in beperkte rust verkeert, is er namelijk fysiologisch gezien helemaal klaar voor. Klaar voor de start zullen we maar zeggen. Klaar om zodra het koud wordt van zich doet laten ‘spreken’. Neem Galanthus (Sneeuwklokje). Best apart toch, dat de celdeling bij deze plant in de koude periode op gang komt? Crocussen zijn ook z’n mooi voorbeeld. Met een wit laagje in de vorm van sneeuw staan de felle kleuren denk ik toch bij menigeen op het netvlies gegrift?!

Greenlink zou Greenlink niet zijn als we jullie niet weer als altijd een mooi en ruim assortiment bloembollen kunnen voorschotelen. In onze winkel tref je circa 150 soorten en kleuren. Naast de bekende soorten uiteraard ook de hebbedingetjes. En vind je iets niet, gaan we kijken of we het voor je kunnen verzorgen. Zo zijn wij!

Verras je klant door ze met de najaarsbeurt van hun tuin de keuze te geven welke kleur je waar voor hen gaat inplanten. Of doe zelf een mooi voorstel! Niet alleen hele felle kleuren zijn voorhanden. De bloembollenveredelaars zitten niet stil. Ook hier speelt trend en mode een rol. Eigentijds kleuren zijn dus ook voorhanden. Google trouwens eens op het woord ‘lasagnebeplanting’, (echt waar!) en zie wat er allemaal mogelijk is.

Op deze manier zou het voor jou en je klant in de aankomende herfst en winterperiode een aangename win-win situatie kunnen worden. Toon jij dan ‘bollen’ en neem het initiatief! Krijgen zij een mooie ‘handel’, waardoor ze in de winter en voorjaar ook van hun tuin kunnen blijven genieten en jij werk en dus weer omzet en als het goed is winst. Combineer de bollen gelijk met de winterkleuren van eveneens seizoensproducten als Skimmia, Leucothoe, winterviool of Gaultheria en je bent echt een topper!

Wordt het ‘buitenverblijf’ (volgens de media is ‘tuin’ ‘uit’ voor dit unieke stukje grond!) van uw klant nog aangenamer om er in te vertoeven! Jaarrond wel te verstaan! Te midden vande door vele tuinprogramma’s gepromote buitenkeuken, buitenmeubilair, buitenwellness, buitentelevisie, sorry, outdoor tv. en ander buitenvermaak. Oh ja, en de warme trui van een niet nader te noemen merk. Fantastisch!

Tot ziens, tot bols!
Fred de Koning