Het is mijn ‘turn’ om een blog te schrijven, de laatste zo aan het einde van dit kalenderjaar. Ook nog eens geplaatst in de derde week van deze laatste maand. Kan het nog later!? Wat moet je in deze periode schrijven?

Ik zou het heel cliché over het afgelopen jaar kunnen hebben, met bla bla bla…. wederom een jaar waarin allerlei zaken aan een ieder van ons voorbij zijn gegaan, goede en minder prettige zaken etcetera. Je valt in deze tijd van het jaar dan toch al gauw een beetje in herhaling. Laat ik liever aan anderen over zo voor de feestdagen: zitten jullie naar ik denk ook niet op te wachten.

De Nederlandse band Toontje Lager zong ooit het lied ‘Ik heb nog zoveel te doen’. Hopelijk voor jullie zo aan het einde van het jaar is dit niet meer van toepassing en zitten jullie net als ik straks aan een grote puzzel met oneindig veel stukjes. Of jij misschien wel in een luie stoel met een goed boek, of met een warme choco in een iglo, wie weet loop je in de natuur te genieten, of draai je je nog eens om in bed, of ga je bij vrienden of familie op visite, of plak je eindelijk je fietsband, of maak je nu je eigen tuin winterklaar, of …. of….. gewoon lekker niets! Dat is ook wel eens fijn! Ondertussen de Top-2000 aan. Probeer het maar eens. Geeft best een prettig gevoel. Niets doen. Niet te lang natuurlijk, nee, ….daar zijn wij buitenmensen nou ook weer niet voor in de wieg gelegd, maar zo af en toe… best lekker!

De titel van dat eerder genoemde liedje ‘Ik heb nog zoveel te doen’ waait sinds een paar uur weer in mijn hoofd.
En dat terwijl ik lekker in de natuur aan het hardlopen ben….. heerlijk! Even niets aan mijn hoofd! Energie opdoen voor na de feestdagen. Tot dan!

Fred de Koning