Sorry, maar vriendelijker kunnen we het je niet vertellen! Zoveel mooie schitterende planten die we al weer een paar weken bij ons in het assortiment hebben, waarvan we zeggen: je kan de pot op!  Agapanthus, Ficus, Olea, Solanum, Phormium, Mesembreanthemum, Trachycarpus, Camellia noem maar op.Of het een witte ronde, een grijze strakke vierkante of een handgebakken Impruneta pot is, dat is om het even.

Je kan de pot op! .greenlink

Het moet uiteraard wel bij de stijl van de tuin passen. Op ieder potje past een dekseltje, in dit geval een plant dus. Of meerdere planten in een pot, dat mag natuurlijk ook. Met andere woorden, er is geen pot waar geen plant in past.

Vele combinaties mogelijk dus. Ga je voor fraai gras welke jaarrond bijna dezelfde uitstraling geeft of een mooie heester die door het jaar heen wisselend met de natuur meegaat, van bloem naar mooie herfstverkleuring tot opvallende wintertak. Natuurlijk ook eenjarige en kuipplanten in de pot. ‘Kuip’ is ‘pot’, de naam zegt het eigenlijk al. Je hebt er bij die door ons al min of meer volwassen worden aangeboden en dus al enkele jaren oud zijn. Dit zijn echter wel de exemplaren die zorg in de vorm van overwintering nodig hebben in najaar en winter. Doe je dat niet dan zullen ze bijna zeker door Koning Winter zelf naar het hiernamaals worden gedirigeerd in de winter.

Verzorg je ze netjes of laat je ze verzorgen bij een overwinteringsadres, dan zal de plant vanaf het voorjaar weer staan te ‘shinen’. Handel dus! Naast de planten in borders dus ook planten en potten verkopen. Omzetverhogend bezig zijn en uw klant ontzorgen. Jij blij, je klant blij! Het mes snijdt aan twee kanten! Het terras, het verlengde van de huiskamer is eigenlijk niet af zonder een plant in een pot. Het ademt sfeer, geeft gezelligheid, daar zijn we toch naar op zoek in een tuin, tenzij u met uw klant het type ’schoolplein’ heeft besproken.Wat we ook regelmatig meemaken met jullie collega’s: wisselbeplanting. Dezelfde pot en deze meermaals per jaar voorzien van andere actuele beplanting. Je kan de pot op! .greenlinkZie het als een vaas met bloemen. Als het niet meer ‘oogt’ in de ogen van uw klant en ook haar of zijn portemonnee: wisselen die handel! Als plantenliefhebber stuit dit wel een beetje tegen mijn principe, want ja ik hoor je denken… zonde! Je gooit iets weg met een worteltje er nog aan. Als verkoper van planten zeg ik tegen je… ‘wel omzetverhogend’!  En niet geheel onbelangrijk in dit verhaal: uw klant blijft tevreden in en met zijn of haar tuin’. Wie wil er tussen ’ouwe meuk’ op het terras zitten als er weer verse plantjes staan te wachten!

Dus onderneem actie, anders vind je straks de hond in de pot!

Fred de Koning