‘Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats. Wij hebben ongelofelijke haast’. Meer treffend kan ik niet zijn dan deze lyric uit het liedje van Herman van Veen.

Iedere dag schuilt het gevaar dat je wordt ‘geregeerd’ door een (over)volle agenda. Het is continu balanceren tussen werk, privé én misschien wel meer.

Stop de rush! .greenlink

Op ’t werk denk je aan je werkgever, je collega’s en de klanten die jou informeren (lees: dicteren) waar, wanneer en hoe je het moet doen én mogelijk beter en sneller (efficiënter) je de werkzaamheden kan uitvoeren.

Privé is het je gezin, je sociale netwerk (familie, vrienden, sportmaten ) die veel vrije uren opslokken waar je niet direct de energie van krijgt die nodig is om te ‘onthaasten’. En dan wacht ons nog een drukke én ook zo gezellige decembermaand.

Onthaasten en vertragen is belangrijk om niet continu in een rush beslissingen te moeten nemen.
Immers gedane zaken nemen geen keer dus is het belangrijk  dat je regelmatig ‘vertraagt’.

Vertraag vaker om tijdens deze momenten de juiste keuzes en beslissingen te maken.

Vertragen klinkt zo makkelijk maar is, dat is mijn ervaring, oh zo moeilijk. Ik vertraag het beste met een maken van een lange bos- of strandwandeling of een flinke duurloop (hardlopen). Hier is geen tijd voor op een werkdag.

stop de rush! .greenlink

Bij mijn werkzaamheden bij Greenlink werkt een wandeling over ons prachtige cash & carry-terrein, tussen het buitengroen, om te vertragen.

Zoek een vorm die bij je past want ik gun iedereen om vanuit zijn / haar kracht de juiste beslissingen te nemen. Ik lees graag hoe u vertraagt!

Succes en tot snel bij Greenlink op ons cash & carry-terrein

Martijn van der Maat
controller