Al weer bijna het einde van het jaar. De laatste puntjes op de i zullen we maar zeggen. Gelukkig zijn de weergoden gunstig gestemd en ziet het er naar uit dat tot de kerst er goed werkbaar weer te verwachten valt. Weer een meevaller zullen we maar zeggen!BTW-6-9. Greenlink

Op dit moment zijn ook de economische voorspellingen voor de korte en middellange termijn goed. Heel fijn, ook voor onze sector. De vraag naar jouw diensten is groter dan wat je aankunt. Om gek van te worden! Overspannen markt zou je het kunnen noemen. Doe voorzichtig en maak niet snel al te grote stappen. Na goede tijden komen ook weer….. . Volg je ondernemersinstinct en houd je ogen open!

Iedereen tevreden houden in deze tijd is daarom ook wel eens moeilijk. Maar er is er één, die je wel degelijk te vriend dient te houden: de belastingdienst. Zij voeren namelijk na gesteggel van enkele jaren nu wel een lang verwachtte belastingverandering door. Wellicht wist je het al wel, zo niet dan hierbij het volgende: vanaf 1 januari 2019 wijzigt het lage btw-tarief van 6% (wat we al sinds 1986 kennen) naar 9%. Het hoge btw-tarief blijft met 21% ongewijzigd. Voor consumenten worden goederen en diensten dus duurder. Onder andere voedingsmiddelen, agrarische goederen, geneesmiddelen, water, boeken en kunst. Daarnaast ook diensten zoals werkzaamheden aan woningen, sport, reparatie van fietsen en kleding.

Voor planten en bomen geldt dus vanaf komende 1 januari ook het 9% tarief. Verstandig dus om hier rekening mee te houden bij het maken van offertes aan uw particuliere afnemers.BTW-Greenlink

In het kort komt het voor iedereen neer op het volgende: offertes die in 2018 worden gemaakt voor diensten of goederen die in 2019 worden geleverd, moeten uitgaan van het vernieuwde tarief van 9%. Vindt echter een prestatie plaats in 2019, maar is de betaling in 2018 voldaan, dan blijft het huidige tarief van 6% van toepassing. Pas voor betalingen na 1 januari 2019 geldt het tarief van 9%.

Ook al kunnen ze het niet leuker maken, rekening met elkaar houden dus, dat voorkomt vervelende gevolgen waar niemand op zit te wachten!

Fred de Koning


Lees hier de LAATSTE nieuwsbrief van Margareth van der Horst van Plant Care Education

nieuwsbrief.greenlink

Nieuwsbrief september 2018: