Basiscursus plantenkennis van start .greenlinkOp 6 april j.l. is de nieuwe cursus Plantenkennis Basis van start gegaan. De OntwerpAcademie geeft deze plantenkenniscursus bij Groothandels- en Kenniscentrum Greenlink. Een ideale mogelijkheid voor hoveniers om in korte tijd de meest gangbare planten te leren herkennen en benoemen. Het kunnen determineren is een belangrijke eerste stap naar goede basisplantenkennis. Deze praktijkgerichte cursus met heldere structuur maakt het eenvoudig om dit in een aantal weken te leren. De leslocatie bij Greenlink biedt het levende lesmateriaal bij elke les. Een perfecte combinatie.

Basiscursus plantenkennis van start .greenlink

Plantenkennis Basis
Als je niet weet waar je op moet letten, heb je al gauw het idee dat de meeste planten op elkaar lijken. Het leren kijken naar plantkenmerken vormt steeds een belangrijke leidraad bij deze basiscursus plantenkennis. De juiste benaming weten is net zo belangrijk. Door uitleg van de Latijnse namen begrijp je de betekenis. Hierdoor onthoud je ze makkelijker.
Ook de belangrijkste eigenschappen van de meest gangbare bomen, heesters en vaste planten komen tijdens de 8 lessen aan bod.

 

Plantenkennis Compleet
Plantenkennis Basis vormt een goede opstap naar de uitgebreide modulaire cursus Plantenkennis Compleet. Deze cursus behandelt alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte. Als je minder tijd hebt of je alleen meer wilt verdiepen in een bepaalde plantgroep, kun je kiezen voor losse modules.
In deze uitgebreide cursus gaan we dieper in op het plantmateriaal zodat je meer inzicht krijgt in de samenhang tussen de soorten, hun natuurlijke groeiomgeving en hun ecologische waarde.
Kennis van planten zorgt voor de juiste toepassing, een belangrijk aspect in het kader van duurzame beplanting.

 

Plantenkennis voor iedereenBasiscursus plantenkennis van start .greenlink
Door de combinatie van deze twee cursussen biedt de OntwerpAcademie voor elke groenprofessional de mogelijkheid om meer te leren over planten. Je bepaalt zelf je leerlijn, afgestemd op jouw persoonlijke situatie qua tijd, interesse en behoefte aan diepgang. Een onderwijsvorm die past bij deze tijd. Een tijd waarin planten steeds meer een hoofdrol spelen: vanuit wensen van klanten én vanuit actuele eisen aan waterhuishouding en duurzaamheid.

 

Kijk voor meer informatie op www.ontwerpacademie.nl

Ingrid van der Ven
docente plantenkennis bij de OntwerpAcademie


Lees hier de NIEUWSTE nieuwsbrief van Margareth van der Horst van Plant Care Education

nieuwsbrief.greenlink

Nieuwsbrief Maart 2018: