Nieuwe pand van de OntwerpAcademie in aanbouw

GROEISEIZOEN IN VOLLE GANG, OOK BIJ DE ONTWERPACADEMIE

Het voorjaar is losgebarsten in al zijn uitbundigheid, weer een veelbelovende start van een mooi groeiseizoen. Voor de OntwerpAcademie is het ‘groeiseizoen’ al enige tijd in volle gang. Sinds de oprichting in 2015 heeft de academie zich in enkele jaren ontwikkeld, tot een dynamische en innovatieve ontwerpopleiding voor de buitenruimte. Bij een dergelijke explosieve groei hoort passende huisvesting en waar beter dan in het Groene Hart van de sector zelf. Dit voorjaar zal de OntwerpAcademie dan ook verhuizen naar een eigen pand in Hazerswoude-Dorp, op loopafstand van het Plantarium gebouw en schuin tegenover Greenlink.

 

VERTROUWDE CONCEPT MET LEVEND PLANTMATERIAAL

De keuze van een locatie dicht bij Greenlink is bewust gemaakt. De afgelopen jaren heeft de OntwerpAcademie plantencursussen gegeven op een aantal ‘gr

oene locaties’, zoals bij Kennis- en Groothandelscentrum Greenlink. Planten leer je het beste kennen aan de hand van levend plantmateriaal en dus zal Greenlink ook voor de toekomstige plantenlessen van de OntwerpAcademie het plantmateriaal verzorgen. Een fraaie samenwerking waarbij hoge kwaliteit, liefde voor beplanting en het belang van groene kennis centraal staat.

 

Plantenkennis docente Ingrid van der Ven tijdens de buitenles op het terrein van Greenlink

EXTRA LESDAG PLANTENKENNIS

Ook de plantenkennisafdeling van de OntwerpAcademie is fors meegegroeid. Nu met meerdere plantenkenniscursussen en een groeiend aantal lesdagen, lijkt het einde nog niet in zicht. Deze maand start de uitgebreide cursus Plantenkennis Compleet dan ook met een extra lesdag op donderdag. De grote belangstelling voor de cursussen geeft aan, dat de behoefte aan groene kennis steeds groter wordt. Niet alleen binnen de groene sector, maar ook breed maatschappelijk.

 

 

VERHUISDATUM EN CURSUSINFORMATIE

Momenteel zit de bouw van het nieuwe pand in de eindfase, de definitieve verhuisdatum zal in de loop van de komende maanden bekend worden gemaakt. Het nieuwe pand van de OntwerpAcademie ligt aan de Belgiëlaan 1A, unit 4, in Hazerswoude-Dorp.

Bouw nieuwe pand bijna gereed

Wil je meer informatie over het cursusaanbod van de  OntwerpAcademie, kijk dan op www.ontwerpacademie.nl  Voor vragen over plantenkennis kun je mailen of bellen naar ingrid@ontwerpacademie.nl | 06-51434278. Graag tot ziens!

Ingrid van der Ven
OntwerpAcademie