Wat is een goede hovenier.greenlink

Als inkoper bij Greenlink zie ik dagelijks vele bestellingen langskomen en hebben wij het er onderling ook wel eens over wat nou een goede hovenier is of een goede klant.

Voor mij is een goede klant iemand die regelmatig aankopen doet en tevreden is met datgene wat ie gekocht heeft en dus weer terugkomt. Als ik kijk naar de bestellingen is het ene lijstje “mooier” of “spannender” dan het andere lijstje maar dat staat los van het feit of iemand wel of geen goede klant is.

 

Wat voor de ene klant prima voldoet, vindt een andere klant helemaal niets, maar dat ligt dan aan het feit welke verwachting of doel de klant met het product heeft. Het product is goed alleen de toepassing of verwachting is heel anders.

Greenlink heeft een veelzijdige klantengroep die ongeveer varieert van “veredelde stratenmaker” tot “artistiek, losgeslagen plantenliefhebber” maar beiden hebben het in zich om een goede hovenier te zijn. Laten we voorop stellen dat het al goede ondernemers zijn want ze geven beiden hun opdrachtgever een goed gevoel met het product dat ze afleveren.

Wat is een goede hovenier.greenlinkIk zou de “artistiek losgeslagen plantenliefhebber” geen straatje naar mijn garage aan willen laten leggen en de “veredelde stratenmaker” zou nou ook niet mijn eerste keuze zijn om een border aansluitend bij mijn vijver te laten aanplanten.

Als eerder genoemd zijn ze beiden goede klanten van ons, het zijn goede ondernemers, maar zijn het ook goede hoveniers?

En dan komen we bij de kern van de zaak met een al oud gezegde uit het vak: de juiste plant op de juiste plaats.

En dat is aan alle hoveniers toegedicht, met daarbij nog een aantal aandachtspunten als zorgvuldige aanplant, goede nazorg en aandacht voor de planten en bomen die in de tuin gezet worden. Het slagen van een beplanting valt of staat hiermee en dat geldt voor iedere beplanting, groot of klein project.

Naar mijn mening  is dus “een goede hovenier” iemand die dit in zijn vingers heeft, helemaal losgezien van de term “goede klant” of “goede ondernemer”.

Als je met een beetje gevoel, kennis, kunde en plezier een beplanting maakt, geef je de opdrachtgever al snel een tevreden gevoel en daar draait het uiteindelijk om in onze business!

Gert-jan Cok
Inkoper