Mijn collega’s hebben er in voorgaande blogs genoeg over geschreven. De agenda’s zitten vol met opdrachten. Nederland is massaal bezig om hun tuin aan te leggen, te verbeteren of te onderhouden.

Wat is het toch fijn dat u het vertrouwen krijgt om de opdracht uit te voeren. Maar ja, wanneer heeft u tijd? U kunt uzelf niet in tweeën spitsen of u heeft niet zomaar 1, laat staan meer werknemers tot uw beschikking.

In iedere branche is er een schreeuwend tekort aan goed gekwalificeerd personeel; om maar te zwijgen naar “de schaap met de 5 poten”. Waar zijn überhaupt enige schapen of lammeren te vinden?
Wij trekken met elkaar alle registers open om mogelijke geïnteresseerden te bereiken; Van Social Media (Facebook, Instagram, LinkedIn) tot de lokale “suffertjes” aan toe.

waar zijn de schapen? .greenlink

Maar naar wie (welke schaap) zoeken wij eigenlijk? Waar moet uw toekomstig werknemer aan voldoen?
Welke competenties zijn vereist om succesvol te zijn binnen uw bedrijf of ziet u voldoende groeimogelijkheden voor deze kandidaat en gunt u hem / haar om zich te ontwikkelen.
Immers kunt u ook zelf “de schaap met de 5 poten” creëren en opleiden. Het is alleen van belang dat u het potentieel herkent en erkent.

Ook is het belangrijk voor onze branche om verbinding te maken en te houden met de groenopleiders van ons land. Weten de groenopleiders wat er in de praktijk van een werknemer wordt verwacht?  Bent u zichtbaar voor onze toekomstige werknemers en hoe kunnen wij hen aan ons binden?
Waar bevinden onze toekomstige werknemers zich en wat vinden zij belangrijk zodat wijzelf hierin ook actie kunnen ondernemen.

Hoe kunnen wij hen benaderen om Nederland wat mooier en wat groener te maken?
Want dat onze branche een verrijking is voor een groener, duurzamer Nederland is voor ons geen geheim.

Maar zoek het soms ook bij uzelf. Dat doe ik ook!
Ik, aankomend docent Economie & Ondernemen op Scala College, zal met enthousiasme en bevlogenheid vertellen over de mogelijkheden in de ‘banen in het groen’ en hoop enkele leerlingen te interesseren voor een vervolgopleiding in het “Groen”.

Laten wij hopen op minimaal 1 schaap want als er 1 schaap over de dam is…..

Martijn van der Maat
Controller Greenlink B.V.