Dit keer een stuk over het gebruik van gras(zoden).
Een mooi product wat in mijn ogen de laatste jaren te weinig gebruikt wordt omdat er te vaak en te makkelijk voor bestrating of andere verharding gekozen wordt.
Terwijl gras of lees een mooi groen gazon juist een rustige en natuurlijke uitstraling heeft.

Welke soorten gras zijn er allemaal op de markt?

Allereerst het verreweg meest gebruikte gras voor de particuliere tuin is speelgazon:
Speelgazon bestaat uit sterke grassoorten die bestand zijn tegen intensief gebruik en heeft een groot herstellingsvermogen.
Eigenschappen van speelgazon zijn: Goed bestand tegen betreding, Goed bestand tegen droogte, Goed bestand tegen kort maaien, Een groot herstellingsvermogen en minimaal onderhoud.
Samenstelling van speelgazon is Engels raaigras, Veldbeemdgras en Roodzwenkgras.
Daarna hebben we schaduwgazon, dit is gras wat ideaal is voor tuinen met plaatsen waar maar weinig zonlicht komt. Schaduwgazon is gras met een unieke samenstelling waar onder meer het grassoort Deschampsia in verwerkt zit. Een grassoort wat al jaren als beste uit de schaduwproeven komt.
Eigenschappen van schaduwgazon zijn: Geschikt voor in de schaduw, Goed bestand tegen betreding, Dichte grasmat, Groeit goed in de schaduw en in de zon.
Samenstelling van schaduwgazon is Veldbeemdgras, Roodzwenkgras en Deschampsia.
En als laatste hebben wij siergazon: dit is gras voor de tuinliefhebber met genoeg tijd om aan het gazon te besteden.
Eigenschappen van siergazon zijn: Zeer hoge sierwaarde, Zeer fijne grasmat, Goed bestand tegen kort maaien, Niet geschikt voor intensieve betreding, Vraagt veel onderhoud en zorg (verticuteren en preventief ziektes bestrijden.

Natuurlijk bij ons verkrijgbaar.

De bovenstaande grassoorten zijn bij Greenlink te bestellen en worden op volgende dagen uitgeleverd, te weten op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Waarbij geldt dat voor twaalf uur ‘s middags bij Greenlink besteld de uitlevering de volgende werkdag in de ochtend is.
En dat kan afhalen bij Greenlink op de zaak zijn of uitleveren op het eigen bedrijf of op locatie bij de particuliere klant, de tuin waar U op dat moment aan het werk bent zijn.
Voor het afleveren bij een particulier adres reken wij eenmalig vijfentwintig euro transportkosten.

Wil je meer informatie over onze graszoden, kijk dan op www.greenlink.nl

Jan Kroon