Het bezoeken van een vakbeurs is een verspilling van tijd, mijn tijd is kostbaar en kan deze wel beter besteden. Dit is een opvatting die menig ondernemer deelt. Maar is dat ook echt zo? Of kan  een bezoek aan een vakbeurs wel de juiste nuttige tijdsindeling zijn?  

Het antwoord hierop is Ja, het bezoeken van een beurs is zeer zeker een nuttige tijdsbesteding. Dit houdt in: het doelgericht bezoeken van een beurs. Het zomaar lukraak bezoeken van een beurs en op het moment zelf wel zien welke leveranciers er staan en het gewoon-maar-zien wat je tegenkomt heeft geen enkele zin. Je zal dan huiswaarts keren met inderdaad het gevoel van nutteloze dagindeling.

Ga je daarentegen doelgericht naar een beurs zal dit er voor zorgen dat je vol nieuwe inspiratie aan de slag kan.  Je zal nieuwe interessante bedrijven leren kennen en op de hoogte gesteld worden van nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied. Neem daarom ook vooraf het besluit welke beurs interessant genoeg is om te bezoeken en met welk doel je dit zal doen. Om dit doel vast te stellen is het verstandig de website van de betreffende beurs door te nemen. Op deze website worden alle standhouders genoemd met de daarbij behorende locatie op de beurs.

Voorbeeld; ik ben op zoek naar een nieuwe machine, op de beurs staan diverse leveranciers bij elkaar met een vergelijkbaar product. Je kan deze machine ter plaatse bekijken, vergelijken en eventueel in werking zien.

Dit alles zal er toe leiden dat je met een gedegen plan van aanpak de beursvloer betreedt. Je weet welke bestaande en nieuwe leveranciers je wilt spreken, waar ze staan en wat je van ze wil weten. Je kan dan ook efficiënt de tijd indelen die je beschikbaar hebt. Daarnaast zullen er ongetwijfeld ook nog impulsieve, verrassende en/of vernieuwende  gesprekken gevoerd worden met standhouders die niet van te voren op je to-do list hebt geschreven.

Het bezoeken van een beurs is dus geen verspilling van de toch al zo kostbare tijd. Maak voor jezelf de keuze welke beurs interessant is en zorg voor een goed plan van aanpak. Je zal dan met een tevreden gevoel en vol inspiratie huiswaarts keren!!

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in het bezoeken van een voor onze branche interessante beurs? Ga dan naar http://booking.evenementenhal.nl/nl/de-groene-sector-vakbeurs-2017/hardenberg en wie weet spreken wij elkaar in januari 2017 tijdens de Groene Sector vakbeurs te Hardenberg.

Chris Boerakker