Het is weer eind juni en de zomervakantie is alweer in zicht. De periode van het jaar waar de meeste mensen reikhalzend naar uitkijken. Maanden geleden de perfecte vakantie al uitgezocht en geboekt. De (auto) rit is wellicht al uitgestippeld en de eerste lijstjes liggen klaar…..

Maar voor het dan ook echt zo ver is, moet er vaak nogIs het al vakantie? .Greenlink een hele berg werk verzet worden. Lekker doorwerken tot aan de dag voor de vakantie lijkt zo eenvoudig maar zorgt bij vele mensen al voor vakantiestress voordat het daadwerkelijk vakantie is. De laatste weken ligt er een enorme druk op je schouders om alles af te krijgen. Je wilt immers je klanten tevreden stellen en het liefst na je vakantie met een schone lei beginnen. Is het ook echt zo dat alles af moet voordat je op vakantie gaat? Of leggen wij onszelf dit op?

Veel genoemde argumenten zijn: ik wil mijn collega’s niet met extra werk opzadelen, klanten verwachten dat ik het nog afmaak, het moet gewoon af zijn voordat ik ga enz. enz. Om dan ook alles af te krijgen sta je de laatste weken op het werk dan ook onder “hoogspanning”.Is het al vakantie? .Greenlink

Naast dat je op het werk al de nodige stress ervaart voor de vakantie, is dit wellicht in de privésfeer ook wel aan de hand. Na twee jaar corona is het verlangen naar “even helemaal niets” in een of ander warm oord zo enorm gegroeid dat we niet zitten te wachten op de diverse berichten in de media. Op Nederlands grootste luchthaven worden naar verwachting vele vluchten geannuleerd en er wordt nu al opgeroepen om op de zaterdagen de snelwegen naar het zuiden te mijden.

Ben je dan uiteindelijk toch door al je werk heen gekomen en ook nog eens aangekomen op je vakantiebestemming kan het grote ontspannen beginnen. Tenminste als je door alle stress niet helemaal op bent en de eerste dagen ziek, zwak of misselijk voor je tent of het balkon/terras ligt.

Laat je deze zomer niet gek maken. Doe wat je echt moet doen en wellicht nog kan doen. Wat niet persé hoeft nemen je collega’s van je over of blijft even liggen tot na de vakantie. Zorg ervoor dat je ontspannen de vakantie in gaat, op deze manier ga je ook weer ontspannen aan het werk. Je moet er tenslotte weer een heel jaar tegen aan.

Inmiddels is ook bij Greenlink de vakantieperiode weer begonnen. Toch staan wij de gehele zomer iedere maandag t/m vrijdag voor u klaar. Enkel ons blog zal in de maanden juli en augustus volledig met vakantie gaan. Vanaf september komen wij weer bij u terug!

Namens alle medewerkers van Greenlink wensen ik u een fijne zomervakantie toe!

Chris Boerakker

Is het al vakantie? .Greenlink