introductie urban meadow .greenlinkNieuw in het Greenlink assortiment zijn wildbloemenmatten. Onder de merknaam Urban Meadow is dit een introductie van onze Boskoopse collega Flower your Place. Het is een nieuw en innovatief product. De Urban Meadow is een vegetatiemat ingezaaid met een wildbloemenmengsel van vaste planten, met een eerste groeiseizoen achter de rug. De matten zijn samengesteld uit volledig organisch materiaal waardoor de matten uiteindelijk geheel afbreken.

In een eigen gespecialiseerde kwekerij worden de matten geproduceerd en een jaar lang intensief doorgekweekt. Bij de opkweek wordt gericht aandacht gegeven aan een gesloten wortelstructuur waardoor de mat stevig en verplaatsbaar is. Daardoor kunnen we onze klanten hier op de Cash & Carry al mooi volgroeide matten aanbieden. Hierdoor wordt het risico na aanleg van mislukking door droogte of onkruiddruk in het meest kwetsbare stadium voor wildbloemen vrijwel uitgesloten. Ook wordt het onderhoud zo tot een minimum beperkt. De mengsels bestaan voornamelijk uit meerjarige vaste planten, en een aantal twee- en eenjarige soorten. De matten zijn op bestelling relatief snel te leveren per vierkante meter.

 

introductie urban meadow .greenlinkAanleg is heel eenvoudig, uitleggen in het voorbereide plant vak, daarna water geven. Ook zijn er instructies beschikbaar voor de toepassing in complexere situaties, zoals een helling of slootkant. Dit is mogelijk door de toepassing van biologisch afbreekbare grondankers.

Met een aantal verzorgingstips voor de eerste weken bent u van een bloemrijk resultaat zeker. De vegetatiemat is specifiek ontwikkeld om snel en efficiënt openbaar groen te beplanten maar is ook in de tuin van de particulier ideaal om snel een wildbloemen effect te creëren. Na aanleg zijn de matten direct groen en aantrekkelijk. Door de snelle wortelvorming wordt erosie voorkomen. Afhankelijk van het seizoen, staat de mat in circa zes weken in volle bloei.

 

 

introductie urban meadow .greenlinkDe wildbloemenmatten kunnen jaarrond worden besteld. De levering en aanleg vindt plaats van september tot mei, behoudens perioden van vorst en lange droogte. In overleg zijn de matten ook buiten deze periode leverbaar. Bestellen gaat per vierkante meter, bij grote oppervlakten kan levering ook direct op uw aanleglocatie geschieden.

Met de toepassing van de Urban Meadow creëert u snel een wilde bloemenweide.