Het is tijd om uit je Bol te gaan.greenlinkTijd om uit je bol te gaan? Jazeker, uitgerekend het najaar is de tijd om uit je bol te gaan. Een mooie bijkomstigheid is dat je klant in het voorjaar helemaal uit zijn of haar bol zal gaan en jij al direct na het opmaken van je factuur!

Zodra de maand oktober is begonnen en de blaadjes van de bomen vallen is het ook weer tijd voor het planten van de bloembollen. Een “ouderwets” gebruik zou je zeggen waar niemand op zit te wachten. Niets is minder waar! De bloembol is weer volledig “trendy” en dus volledig in trek bij de consument. Tuincentra verkopen massa’s bollen maar wat doet de gemiddelde hovenier? Deze laat een omzet verhogende product groep meestal aan zich voorbij gaan. Zonde! Zou ik zo zeggen, terwijl het redelijk eenvoudig is om deze groep goed onder de aandacht te brengen en mee te verkopen.

Al bij het opstellen van een beplantingsplan kan er rekening worden gehouden met de (bij)plant van bloembollen. Bij de presentatie van het beplantingsplan dienen de bollen en de verruiming van de bloeitijden zeer zeker ook even onder de aandacht gebracht te worden. De benodigde bollen worden uiteindelijk in het totaalbedrag van de tuin opgenomen en indien nodig later in het jaar aangeplant.

Geen nieuw project maar een onderhoudstuin? Ook hiervoor zijn bloembollen een omzet verhogende factor. Er zijn al bedrijven die in het najaar standaard een assortiment bloembollen in de bus hebben liggen. Tijdens de onderhoudsbeurt kan de klant kiezen deze ter plaatse uit te zoeken en direct aan te laten planten.

Je biedt een verruiming van het bloeiseizoen in de tuin welke direct tot een verhoging van je omzet leidt. Dit zonder al te veel rompslomp!

Uiteraard kunnen wij bij Greenlink je hierin volledig ondersteunen. Samen met onze gerenommeerde bloembollenleverancier JUB Holland hebben wij een folder uitgebracht met de top 25 bloembollen voor de hoveniersbranche. Deze top 25 en vele andere soorten hebben wij volop op voorraad op onze vernieuwde bloembollen afdeling!

Kortom:

Plant de tuin en portemonnee vol met bloembol!

Chris Boerakker