Naast energie die je haalt uit melk de witte motor of groene energie, wat je met enige bijbetaling uit de muur haalt voor bijvoorbeeld je broodrooster, is er natuurlijk maar een soort energie waar je ECHT energie van krijgt, namelijk Groene Energie. Hiermee bedoel ik dus wel ECHTE natuurlijke Groene Energie….. je weet wel, afkomstig van die ‘dingen’ die rijkelijk gevuld zijn met bladgroenkorrels, mooie bloemen kunnen geven en dan lekker ruiken!Groene Energie. Greelink

Planten dus, in welke vorm, omvang en kleur dan ook geven je toch een gevoel van uhhh…. Wow… daar wil ik wel mee op date…. Iets leuks mee doen, verwerken in een mooie tuin of, nu de vakantieperiode in aantocht is, er lekker tussen recreëren! En of dat laatste nu luieren is in je tuin, je aangeklede balkon of een bergtocht in de Alpen, planten in je nabijheid geven je onwillekeurig een plezierige boost! Probeer het maar…. Voel je het? Lekker hè!

En dan te bedenken dat je de hele dag al in een ‘groene omgeving’ vertoeft: de tuin van je klant, en je er centen voor ontvangt. Oké, je moet er wel wat voor doen, maar toch, ook leuk!

In het groen bezig zijn met je werk, maar ook in het groen vertoeven na je werk. Dubbel leuk dus!  Dubbel gezond bezig dus! Een overdosis aan energie zou je bijna zeggen. Heerlijk! Beter dan werken in een saai kantoor en uitrusten in een kale plantloze ‘tuin’. Moet er niet aan denken…

Maar energie opdoen door de balans werk ten opzichte van recreëren, (lees vrije tijd/vakantie) eens de andere kant op te laten slaan is echter van tijd tot tijd nodig. Resetten noem ik het. Je accu opladen en vitaminen opdoen. Echt noodzakelijk om beide op de lange termijn ook nog leuk te vinden. Doen hoor! Het wordt anders zo vervelend allemaal. Geen happy end dan.

Bovendien ben je er helemaal niet voor gemaakt om altijd maar te werken. Daarvoor bevind je je toch niet op deze planeet. Kan niet de bedoeling zijn. De combi ‘werk en recreëren’ met en in groen maakt het leuk!

Zullen we dat met elkaar afspreken?

Tot later…

Fred de Koning


Lees hier de LAATSTE nieuwsbrief van Margareth van der Horst van Plant Care Education

nieuwsbrief.greenlink

Nieuwsbrief Juni 2018: