Het is een eigenlijk een ‘open deur bericht’ als ik je ga vertellen dat het jaar 2020 een jaar is om nooit te vergeten.

In meerdere opzichten zal het afgelopen jaar wel in ieders geheugen gegrift worden als…. ja als wat eigenlijk? Want in ieder ander jaar passeren er toch ook altijd hoogte- en dieptepunten? Dat maakt een jaar niet saai!..… dat is normaal in het leven! Het kunnen niet altijd alleen hoogtepunten zijn. Ook dat zou namelijk saai zijn! Om het over alleen dieptepunten nog maar niet te hebben.

Nee, 2020 zal in ieders geheugen gegrift worden met omstandigheden die je nog maar korte tijd geleden voor onmogelijk hield. Een voor mensen gevaarlijk virus, Covid-19 genaamd, legt onze samenleving plat en daar heeft dan dus iedereen mee te maken. Simpel verwoord.

De een zijn dood is de ander zijn brood is zo’n ‘killer’ die dit jaar letterlijk genomen kan worden. Bekijk je het economisch dan liggen er op dit moment veel bedrijven uit diverse sectoren aan de (economische-) zuurstof. Gesteund door onze overheid wordt werkelijk alles uit de kast gehaald zodat ook zij (zij het met wurggrepen) de eindjes aan elkaar kunnen blijven knopen. Het is pompen of verzuipen of dweilen met de kraan open. Heel dramatisch allemaal.

En hoe cru ook zijn er op dit moment in bepaalde sectoren bedrijven die op een geheel andere manier naar zuurstof happen, alle zeilen moeten bijzetten om al hun werkzaamheden voor elkaar te krijgen. Mensen tekort, teveel werk! Waar blijft bij hen het eind. Er is geen eind, althans het lijkt nu of er geen einde aan komt.

Onvoorstelbaar allemaal, dat de branche waarin je werkzaam bent, je hebt als het goed is toch een baan gezocht die je leuk vindt, je nu in een situatie brengt waar je niet om verlegen zit.

‘Zo is het leven zou je zeggen’……. Ja, er zijn genoeg liedjes over dit onderwerp geschreven en natuurlijk het is ook zo. Je leeft maar een keer en probeer het daarom zo te vieren zoals je het zou willen. Deze bijna onwezenlijke situatie heeft niemand geregisseerd. Ook dit overkomt je… wie en waar je ook bent.Een einde zonder eind! .greenlink

Wat ik eigenlijk wil zeggen zo aan het eind van het jaar… wellicht ook vrij cliché, maar dat schijnt in deze tijd van het jaar te mogen….. ‘kijk en geef eens wat meer naar en om elkaar, juist nu!’

Maak eens een praatje met hen die het even niet goed gaat, wat de reden ook mag zijn. Wellicht kun je elkaar helpen en…. heel misschien wel… spreek je toevallig met een toekomstig collega of medewerker. In onze branche waar we door de hoeveelheid werk even het einde niet in zicht zien, hebben we, zo hoor ik jullie vaak bij ons, namelijk heel hard mensen nodig.

En wat is er nu leuker dan werken met groen? Juist ja ….… SAMEN werken in groen!

Dat is toch het einde!!!!

Wensen wij van Greenlink u gezonde feestdagen en uiteinde en een beter 2021 !

Fred de Koning