Een goed begin is het halve werk. Aldus het eeuwenoude spreekwoord. Zeker dit nieuwe jaar kunnen we dit spreekwoord aan vele momenten, gebeurtenissen en verwachtingen koppelen. Het afgelopen jaar was zakelijk gezien in onze branche een succesvol jaar maar hoe zal zich dat verder ontwikkelen in 2021?

 

De start van 2021 is hoopvol en toch compleet anders dan de voorgaande jaren. Kijkend naar de corona crisis staan we aan het begin van het einde van deze crisis. De eerste vaccins zijn inmiddels uitgedeeld waardoor we hopelijk dit voorjaar uit kunnen kijken naar versoepelingen en een herstel van de economie. Toch zijn we gedwongen dit jaar anders te starten dan de voorgaande jaren. Normaliter staat deze week in het nieuwe jaar in het teken van de Groene Sector Vakbeurs. Het jaarlijkse moment waarop we elkaar ontmoeten, bijpraten over het afgelopen jaar en vooruitblikken op wat komen gaat. Maar zeer zeker ook kijken naar nieuwe innovaties en ontwikkelingen onder het genot van een hapje en een drankje. Dit jaar zullen we dit allemaal anders moeten doen. Geen beurzen en/of bijeenkomsten en het contact tot een minimum beperken.

Een goed begin. greenlink

Op plantengebied is er nauwelijks sprake van innovaties en/of grote veranderingen. Ondanks alle beperkingen staan wij nog steeds dagelijks in contact met vele kwekers en leveranciers in zowel binnen en buitenland. Op deze manier zijn wij continu op de hoogte van de laatste veranderingen en actuele voorraden. Wij bij Greenlink zijn natuurlijk afgelopen najaar al gestart met zoeken van de beste partijen heesters, rozen, haagplanten, bomen etc. Op dit moment heeft onze cash en carry weliswaar nog een lege aanblik maar zodra het voorjaar aanbreekt zal dit snel veranderen. Ook dit jaar zullen wij er alles aan doen om jullie “onze klanten” weer te voorzien van de mooiste planten. Of het nu gaat om een lijstje wat door jullie zelf bij elkaar wordt gezocht of om een bestelling die wij geheel verzorgen, wij gaan altijd voor de beste kwaliteit.

Met zijn allen zetten we ook dit jaar weer onze schouders eronder en gaan we bij iedere klus weer voor het beste eindresultaat. Dit hebben we namelijk wel zelf in de hand en deze instelling is naar mijn idee dan ook een “goed begin” en hopelijk het halve werk…….

Chris Boerakker

Verkoper Greenlink BV