Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een groene omgeving, zoals een mooi park, tuin of bos, sterk bijdraagt aan een positieve mentale gesteldheid. Kortgezegd: door groen ontstressen we. In deze periode waarin mensen door alle perikelen rondom Corona steeds meer stress ervaren kunnen wij dus in onze branche bijdragen aan een positievere mentale gesteldheid.Coronastress? Groen helpt! .Greenlink

Je merkt dat er ook op dit moment veel mensen zijn die investeren in een groenere leefomgeving. Ze pakken naast het verduurzamen van hun huis ook hun tuin aan.

Daarnaast ontstaan er initiatieven als pluktuinen en zijn gemeentes druk in de weer om woonwijken te vergroenen. Initiatieven als die van Stichting Steenbreek maken de wereld ook weer een beetje groener “Tegels eruit en planten erin!”  Naast het positieve effect dat groen heeft op ons welzijn, wijzen zij het publiek ook op andere bijkomende voordelen:

·         Groen neemt water op en daarmee wordt tijdens extreme regenval het riool minder belast.

·         Groen verbetert de luchtkwaliteit en verlaagt de concentratie fijnstof.

·         Groen geeft schaduw en verkoeling in de steeds warmere zomers.

·         Groen vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren.

·         Groen zorgt voor minder omgevingsgeluid.

Wij bij Greenlink merken tijdens deze Coronatijd dat de vraag naar groen zeker niet gedaald en zelfs gestegen is. Er is steeds meer vraag naar duurzame producten zoals groendaken. Daken van schuren, huizen, tuinhuisjes en zelf bushaltes worden bedekt met deze prachtige sedummatten of cassettes, informeer naar de mogelijkheden bij een van onze verkopers. Coronastress? Groen helpt! .Greenlink

Kortom, we mogen er trots op zijn dat we met ons groen in deze sombere tijd bijdragen aan het welzijn van de mensen om ons heen. En mochten jullie het in deze periode zo druk hebben dat je wel erg veel stress begint te ervaren? Groen helpt dus maak eens een wandeling tussen al dat moois waar je zelf een steentje aan hebt bijgedragen!

Arjan Alderden