Agenda

Hieronder staat de agenda voor de komende periode.

Je kunt per categorie filteren op Hovenierdag, Marketing, Organisatie, Plantenkennis en Spuitlicentie.
Er zijn bijeenkomsten, trainingen, cursussen en workshops. Er zijn erbij die gratis zijn en er zijn erbij waar kosten aan verbonden zijn. Klik op de datum en de detail informatie als je meer wilt weten of je wilt inschrijven.

mrt
13
wo
2019
Hoe werkt de weerstand van planten? @ Greenlink
mrt 13 @ 19:00 – 22:00

Hoe werkt de weerstand van planten?

De weerstand van planten zorgt dat ze minder vatbaar worden voor ziektes en plagen. Hoe kunnen we de weerstand, conditie en vitaliteit van planten beïnvloeden?

mrt
25
ma
2019
Spuitlicentie Gezonde bodem verkrijgen en behouden @ Greenlink
mrt 25 @ 19:00 – 22:00

Verlenging Spuitlicentie Gezonde bodem verkrijgen en behouden

Gezonde bodem verkrijgen en behouden
In deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het behouden of verkrijgen van een gezonde bodem. Het nut van bodembiologie, organische stof en aanbreng van compost wordt uitgelegd en besproken. Tevens krijgt u inzicht over beoordelingscriteria van compost en bodemprofiel. Daarbij wordt aandacht besteed aan de keuze van compost en het beoordelen van bodemkwaliteiten. De les bevat Powerpointpresentaties, onderzoekresultaten en er is voldoende ruimte voor discussie en uitwisselingen van ervaring van de deelnemer.

apr
4
do
2019
Spuitlicentie Ziekten en plagen @ Greenlink
apr 4 @ 19:00 – 22:00

Verlenging Spuitlicentie Ziekten en plagen

Actuele stand van zaken omtrent diverse ziekten en plagen in het openbaar groen en boomkwekerij (ziekten en plagen)

Diverse relatief nieuwe ziekten en plagen vormen een bedreiging in de teeltfase van boomkwekerijgewassen en in het openbaar groen. Nieuwe onderzoeksresultaten, herkenningskenmerken en bestrijdingsstrategieën worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld.

mei
13
ma
2019
Spuitlicentie Tuinaanleg en onderhoud zonder chemische middelen @ Greenlink
mei 13 @ 19:00 – 22:00

Verlenging Spruitlicentie Tuinaanleg en onderhoud zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen

In 2018 heeft de overheid het gebruik van chemische middelen in particuliere tuinen en openbaar groen grotendeels verboden.Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de noodzaak om gezonde tuinen (of openbaar groen) aan te leggen.
Welke uitgangspunten zijn belangrijk om duurzame tuinen af te leveren bij uw klanten? U krijgt interessante informatie over aanplant, beheer en inzet van biologische middelen.
Met collega’s heeft u de gelegenheid om de integrale duurzame aanpak te bespreken.

 

jun
17
ma
2019
Spuitlicentie Uitstoot oppervlaktewater @ Greenlink
jun 17 @ 19:00 – 22:00

Hoe kunnen we de uitstoot van gewasbescherming beperken?

Emissie beperking van gewasbeschermingsmiddelen is actueel. U krijgt praktische informatie om de uitstoot van middelen in uw bedrijfsvoering te beperken.

jun
27
do
2019
Spuitlicentie Veiligheid @ Greenlink
jun 27 @ 19:00 – 22:00

Verantwoord omgaan met gewasbeschermingsmiddelen

Tijdens deze kennisbijeenkomst worden de gevaren van gewasbeschermingsmiddelen voor mens en milieu uitgelegd en worden duidelijke en concrete adviezen over de toepassing van bestrijdingsmiddelen en omgaan met persoonlijke beschermingsmiddelen gegeven. Tevens krijgt u informatie over residu, toelating van middelen en actuele wetgeving. Deze bijeenkomst telt als verplichte bijeenkomst Veiligheid en Techniek (VenT)