In deze roerige tijden, waar afhankelijk van type en tijdstip door Corona, sommige beurzen wel en andere beurzen weer niet plaats kunnen vinden, mocht Greenlink zich toch een tweetal weken geleden voor de tweede keer presenteren op de Recreatie Vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg. Dit zo geheten ‘doorloopevenement’ werd vorig jaar op het laatste moment geannuleerd vanwege ja… Corona.

Doordat iedereen dit jaar, als je al mocht en kon, vriendelijk werd verzocht om zijn of haar vakantie toch zoveel mogelijk in eigen land door te brengen, werd de volledige recreatiebranche in Nederland plots verrast met een topjaar. Campings, bungalow- en attractieparken en dergelijke waren meer dan normaal bezet. Nederland gaf zijn of haar gespaarde vakantie / recreatiegeld uit in eigen land aan leuke uitstapjes en verblijf. Wat een fun!

Hoge bezettingsgraden en bezoekersaantallen dus in Nederlands ‘recreatieland’. Met deze beurs kwamen hier de gewenste ingrediënten samen om er iets moois van te maken. Enthousiaste profs uit de gehele recreatiebranche haalden voldoende inspiratie op tijdens deze 3-daagse vakbeurs. Zelfs de organisatie van de beurs was zichtbaar verrast. Deze bedrijfstak heeft een goed jaar gehad en wil nu ‘verder’ klonk het. Ook een aantal hoveniers en gemeenten waren ter plaatse. Waarom? Een grotere uitstalling van het aanbod van speeltuinen op een beurs vind je niet was hun antwoord.

Recreëren in en met groen! .greenlinkAls Greenlink zijnde presenteerden we ons met een mooie stand waarin 2 grote palmbomen de blikvangers waren. Naast fijne gesprekken met bestaande relaties werd er opvallend veel spraakwater verbruikt met potentiele afnemers van ons ‘groene goed’. Ook werden er al afspraken gemaakt; de winterperiode is immers een uitgelezen moment om een camping ‘aan te pakken’!

Opvallend was dat naast bos- en haagplantsoen de vraag naar iets anders, lees Olea, Trachycarpus of  bijvoorbeeld Phormium en andere mediterrane planten ook zeker aanwezig is. Het motto: Haal het zonnige zuiden nog meer naar het koude noorden en creëer het zuid europese campinggevoel ook ‘dicht bij huis’ werd vaak aangehaald.  Zelf merken we bij Greenlink altijd na de zomervakantie: de vraag naar deze groep planten neemt dan toe.

Na 3 dagen was ons spraakwater echt op en konden we terugblikken op een geslaagd evenement.  Het begin is er, nu het vervolg.

Naast de Recreatiebeurs vind je Greenlink straks in het nieuwe jaar, 11, 12 en 13 januari ook nog op de De Groene Sector Vakbeurs, eveneens in Hardenberg. Wellicht spreken we je daar.

Tot dan!
Fred de Koning

Bekijk onderstaande aftermovie om een sfeerimpressie te krijgen van de Recreatie Vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg: