Het voorjaar lacht ons tegemoet en iedere tuinliefhebber is al volop bezig om het buitengroen en buitenleven thuis te verfraaien.

Het is voor u enorm fijn dat de tuinliefhebber uw expertise en toegevoegde waarde (er)kent en weet te vinden. Door uw waardetoevoeging krijgt het buitengroen een boost op het gebied van groei en bloei!

Maar denkt u ook aan uw persoonlijke groei en aan de persoonlijke groei van de collega’s (werknemers)? Immers betekent “stilstand is achteruitgang”, toch?

Stel jezelf eens de vraag waar je in wilt groeien? Je kunt denken aan het ontwikkelen van meer plantenkennis of op het gebied van tuinarchitectuur. De OntwerpAcademie in Boskoop kan u hierbij zeker faciliteren.

Maar heeft u wel eens nagedacht over persoonlijke ontwikkeling om het beste in jezelf of uw collega naar boven te halen? U gunt toch iedereen persoonlijke ontwikkeling want de wet van de wederkerigheid kent u als trouwe lezer van mijn blog.

Persoonlijke groei en bloei .Greenlink

Bijvoorbeeld: het verbeteren van de samenwerking tussen u en uw collega’s of het verbeteren van uw communicatieve vaardigheden waardoor u nog beter de verbinding maakt met de afnemer. Dan maakt u echt het verschil wanneer u in een offerte (concurrentie) traject bent om een nieuwe opdracht binnen te halen.

Of stel je eens voor dat de onderlinge communicatie tussen de medewerkers nog efficiënter en effectiever verloopt waardoor iedere opdracht / project sneller wordt afgerond zonder dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit. Kunt u zich dat voorstellen?

Ik gun mijzelf ieder jaar een mooie opleiding en persoonlijke ontwikkeling.  In 2020 heb ik mijzelf een 7- daagse NLP Practitioner opleiding gegund met als doel om mijn (non – verbale) communicatie te verbeteren en aansluitend een cursus storytelling.Voor 2021 gun ik mij een cursus van de Wim Hof (The Iceman) methode en wil ik een training volgen met als doel om het immuunsysteem te versterken.

Wist u dat u als werkgever uw werknemers vanuit de werkkostenregeling (WKR) onbelaste vergoedingen mag geven? Dit betekent ook dat er opleidingen vergoed mogen worden waar de werknemer privé voordeel van kan hebben zoals persoonlijke groei opleidingen / trainingen.
Vraag uw adviseur (accountant / fiscalist) naar de voorwaarden van deze vrije ruimte in de WKR en profiteer van deze mooie regeling.

Dat het voorjaar niet de periode is voor optimale groei en bloei voor uw persoonlijke ontwikkeling vanwege tijdgebrek door een overvolle agenda begrijp ik volkomen maar denk er over na en ga in ieder geval het gesprek met elkaar aan waar de collega (werknemer) zich in kan en wil ontwikkelen.

U zult direct merken dat u hiermee de werknemer verrast met alle mogelijke gevolgen van dien. Een vrolijke, nog meer gemotiveerde collega (werknemer) die zijn enthousiasme en werkplezier uitstraalt wat de klant weer opmerkt.

Dus vergeet naast het buitengroen / buitenleven van uw afnemer niet dat u en uw werknemer moeten blijven groeien en bloeien om toekomstbestendig te zijn en te blijven.

Ik wens u veel groei en bloei plezier.

Martijn van der Maat
Controller
Greenlink B.V.