Wij zijn enorm vereerd dat wij als eerste bedrijf ter wereld een 3-D printer hebben weten te ontwikkelen die speciaal bestemd is om planten te produceren. Een koptekst uit een toekomstig vakblad? Natuurlijk niet, we weten allemaal dat dit onmogelijk is. Toch wordt er wel verwacht dat planten ten alle tijden leverbaar zijn en nog visueel ook!

3D printer.greenlink

Op? Uitverkocht?

De economie is dit jaar flink aangetrokken, de geldkraan staat weer open en we hebben het ontzettend druk om alle tuinen op tijd en volgens afspraak ingeplant te krijgen.  De beplantingslijst wordt gemaakt en besteld. We zijn al jaren gewend dat dit zonder problemen allemaal geleverd kan worden. Maar….

Nieuwe teelten

Dat is dit voorjaar wel anders, kwekers hebben de aantallen door de crisis teruggebracht om weggooien te voorkomen. Daarbij komt kijken dat de nieuwe teelten later dan gepland volgroeid en doorgeworteld zijn. Tel daarbij nog op dat de vraag vele maten groter is dit jaar en we kunnen allemaal concluderen dat er een tekort is ontstaan.

Niet meer leverbaar

Helaas moeten wij dan ook met enige regelmaat melden dat soorten tijdelijk of zelfs helemaal niet meer leverbaar zijn. We kunnen inmiddels veel sturen in de groei van planten maar iets ter plaatse uit onze mouw schudden dat is nog steeds niet mogelijk. Ook moeder natuur laat zich niet dwingen een eventuele groei sneller te laten gaan.

Onbegrip

De consument verwacht wel deze soorten in de tuin te krijgen. Op het moment dat verteld wordt dat er bepaalde soorten niet geleverd kunnen worden stuit men hier vooral op onbegrip. De consument denkt namelijk in vele gevallen wel dat planten van de lopende band af rollen, ofwel uit die spreekwoordelijke 3-D printer zouden kunnen komen.

De Professional!

Het is dan ook aan  jullie, de Professional, de klant goed in te lichten over het hoe en waarom. Tevens is het aan de hovenier en/of architect een goed alternatief voor deze tuin te bedenken en de consument te overtuigen dat dit de beste oplossing is. Met elkaar zullen we (soms met de nodige hobbels) altijd tot het beste eindresultaat komen.

Chris Boerakker
Verkoper Greenlink BV.


Lees hier de nieuwste nieuwsbrief van Margareth van der Horst van Plant Care Education

Insecten in de tuinnieuwsbrief.greenlink

Nu de temperatuur omhoog gaat zien we plagen maar ook natuurlijke vijanden in de tuin. De meest voorkomende natuurlijke vijanden tegen insecten zijn lieveheersbeestje, roofwantsen, sluipwespen, gaasvliegen, zweefvliegen en vogels. Als u de toepassing van chemische bestrijding beperkt en voldoende ‘natuur’ in de tuin aanwezig is, dan ontstaat er een natuurlijk evenwicht. Dit is theorie maar de praktijk is weerbarstig. Hieronder enkele plagen die momenteel voorkomen in tuinen.

 

 

Bedrijvenbord-Greenlink blog