Geld verdienen door vakkennis!!??

Tijdens het aanleggen van de tuin wordt er (bijna) alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de nieuwe beplanting goed aanslaat. Toch zorgt een (te) hoge inboet regelmatig voor frustraties, om over de uiteindelijk te lage winstmarge nog maar te zwijgen.Geld verdienen door vakkennis!!?? Greenlink

Regelmatig wordt de vraag gesteld wat hiervan de oorzaak is en wat we kunnen doen om dit (grotendeels) te voorkomen. Het antwoord ligt misschien wel nog meer voor de hand dan dat er in eerste instantie gedacht wordt. We kunnen zelfs door onze vakkennis goed te gebruiken, zorgen voor minder inboet, een professionelere uitstraling naar de klant, minder kosten en zelfs extra omzet!

Wat we hier voor moeten doen is eenvoudig; tijdens het offerteproces moet er al in het totaalplaatje meegenomen worden dat tijdens het opleveren van de tuin alle beplanting voorzien wordt van de juiste meststoffen. Dit wil zeggen dat er een compleet bemestingsadvies/programma wordt opgesteld. Bijvoorbeeld, speciale beukenmest met de Mycorrhizaeschimmel voor het beter aanslaan van de beuken. Het toevoegen van kalk bij bv (klein) fruit en speciale bodemactivator alvorens het aanbrengen van graszoden. Als alle beplanting de juiste voedingsstoffen op kunnen nemen, zal het aanslaan vele malen beter gaan en mede daardoor de inboet verlagen.

Als extra stap is het verstandig een bemestingsplan op te stellen dat na oplevering jaarlijks terugkomt. Tijdens het onderhouden van de tuin dient er minimaal 2 maal per jaar een bemestingsronde plaats te vinden. Mocht de klant geen onderhoudscontract afsluiten, kan er altijd nog dit plan overhandigd worden met het daarbij behorende aanbod dat de professionele meststoffen ook los aangeschaft kunnen worden.

Uiteindelijk zal dit leiden tot minder inboet waardoor een betere en vooral professionelere uitstraling naar de klant. Minder onnodige kosten en door de extra verkoop van meststoffen en de doorberekende arbeid een hogere omzet. Voor alle partijen een Win-Win situatie dus!

Werk je al met een dergelijke bemestingsplan? Laat dan hieronder een reactie achter.

Wil je meer weten over de diverse meststoffen, kom dan langs op onze Cash en Carry of kijk op www.greenlink.nl

Samen dragen we zorg voor een beter resultaat,

Chris Boerakker