Kijk even in de spiegel en ga terug in de tijd dat u op de middelbare school zat. Voor de één een geweldige periode en voor de ander was de periode een worsteling vanwege uiteenlopende redenen. Wat wist u, tijdens uw middelbare schoolperiode, van het vak en werk wat u nu uitoefent? Wist u toen al wat er nodig was om de vakspecialist te worden die u nu bent? Waar en van wie heeft u uw huidige kennis en vaardigheden geleerd?

De werknemer van morgen .greenlink

Wat ik eigenlijk gewoon wil zeggen is het belang om de ‘werknemers van morgen’, de huidige scholieren, te informeren en uit te leggen wat het vak in de dagelijkse praktijk inhoudt. Doet u dat al? En wanneer u deze vraag met nee moet beantwoorden, waarom eigenlijk niet? Het kan u immers ook veel brengen.

Hoe mooi is het om met de werknemer van morgen aan de slag te gaan en de scholier te helpen, ondersteunen wat onze fantastische branche inhoudt. Breng de scholier kennis en vaardigheden bij die belangrijk zijn zodat hij ook gaat (h)erkennen wat er in de toekomst verwacht wordt.

Binnen Greenlink B.V. hebben wij 2 werknemers van morgen (stagiaires) aan het werk. Thijmen en Gino lopen 1 dag per week stage bij Greenlink B.V. en de overige dagen zitten zij op school, Yuverta (voorheen Wellant-College) in Boskoop. Wij vinden het geweldig om hen te interesseren voor onze mooie branche en hen kennis en vaardigheden bij te brengen.

U kunt uiteraard ook op een andere manier de werknemer van morgen ontmoeten? Hoe dan vraagt u zich af. Presenteer uw onderneming of branche tijdens het verzorgen van een gastles op een middelbare school of nodig een klas uit voor een interactieve middag op uw bedrijf. Naast mijn werk bij Greenlink B.V. ben ik part-time docent Economie & Ondernemen op Scala College in Alphen aan den Rijn en nodig ik u graag uit om contact met mij op te nemen om de werknemer van morgen te ontmoeten. Ik kom graag met een aantal enthousiaste, leergierige scholieren langs bij uw bedrijf.

Ik kijk met belangstelling uit naar uw reactie en uitnodiging.

Martijn van der Maat
Greenlink B.V.
martijn@greenlink.nl