1. Bladvreterij in diverse planten in particuliere tuinen

                   

Dit is het beeld van taxuskever vreterij in veel tuinen. De taxuskever heeft de hele zomer flink gevreten. Kenmerkend zijn de ronde happen aan de randen van het blad. 

2. Taxuskever
 

De kevers zijn ’s nachts actief en hebben veel waardplanten op hun menu: vaste planten, Taxus, Rhodondendron, Cornus, Euonymus, Viburnum, Azalea, Rosacae (met name geslachten als Fragaria, Waldsteinia, Rubus) Vitacae (met name Vitis, Parthenocisus), Hedera, Ligustrum … 

3. Larve van de taxuskever

 

De larven zijn pootloos en hebben een bruin kopkapsel. Vanaf augustus zijn ze duidelijk in de wortelkluit en wortelhals van planten te vinden. De larven overwinteren in de bodem en zijn bij een zachte winter actief. Ze vreten jonge wortels en ontschorsen dikkere wortels. Ook vreten ze de bast van de wortelhals. Bij flinke aantasting kunnen de planten geheel afsterven.

4. Bestrijding van de  larven van de taxuskever

Lees verder>>>

5. Actuele en interessante kennisbijeenkomst voor hoveniers en groenvoorzieners

Bij het aanbod van licentieverlengingen spelen we in op deze nieuwe ontwikkelingen. Er zijn nieuwe aanboden toegevoegd zoals – Tuinaanleg en onderhoud zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen – Verbod chemische bestrijding op verharding! Hoe nu verder? en – gezonde bodem.

U kunt u inschrijven via de volgende link:
http://www.plantcareeducation.nl/licentie-verlenging.html

  

6. Nog geen spuitpas?

Plant Care Education organiseert in november/december 6 cursusavonden voor de basiscursus gewasbescherming, licentie 1. Heeft u interesse, ga naar de volgende link:

http://www.plantcareeducation.nl/training-en-cursus/details/cursus-uitvoeren-gewasbescherming%252c-licentie-1-.html

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem gerust contact op.

Vriendelijke groet,

Margareth van der Horst
Plant Care Education
Info@plantcareeducation.nl
06-38281592